Росія під час нічної атаки спрямувала «шахеди» нетрадиційними маршрутами - Гуменюк

Росія під час нічної атаки спрямувала «шахеди» нетрадиційними маршрутами - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російська армія під час нічної атаки по Україні використали нетрадиційні маршрути для дронів Shahed-136/131.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Маршрути цих літальних апаратів пролягали дещо нетрадиційно. Вони намагалися максимально обійти південну ППО, доказом цього є те, що вони обходили в основному тимчасово окупованими територіями і потім розосереджувалися по Україні», - сказала Гуменюк.

За її словами, це свідчить про пошук нової тактики ворогом. «Вони тяжіють до русла річок, щоб приховувати напрямки руху "шахедів". А ми проводжуємо вивчати нові підходи у тактиці, щоб бути максимально ефективними», - зауважила речниця ОК «Південь».

Читайте також: Ворог продовжує спроби виснажити нашу ППО - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що у ніч проти 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку – Брянська область - та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе. Сили оборони знищили 52 дрони.

Читайте також: В російських ЗМІ «знищили» вже десятки Patriot, але брехня не змінить реальність – Карпентер

Чергова атака була спрямована на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури у центральних регіонах України, зокрема на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-