Ворог продовжує спроби виснажити нашу ППО - Гуменюк

Ворог продовжує спроби виснажити нашу ППО - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Масованими ракетними ударами, міксуючи різну зброю, ворог намагається виснажити нашу ППО.

Про це начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«Який саме напрямок обирає ворог, то знає тільки ворог. Ми можемо лише передбачати та аналізувати, де і що вважаємо адекватним. Не завжди це співпадає з тим, що у ворога на умі, але розуміємо, що вони будуть атакувати і виснажувати конкретні напрямки протиповітряної оборони. Зокрема, зосередившись на цьому напрямку, вони виміряють, з яких боків може бути захищений, а може бути пропущений конкретний удар. Враховуючи, що застосовується різна зброя, це ще раз підкреслює, що ворогу не дає спокою наша ППО», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк про ситуацію в Криму: Загарбники пакують речі та вивчають дорожні карти

На її думку, ворог міксує зброю, бо це - розосередження зусиль нашої ППО, через те, що вона різноманітна. Зокрема, по шахедах працюють вогневі мобільні групи.

Крім того, Гуменюк вважає, що ворог «зараз вбачає для себе підступною ланку – це коли уламки збитого, падаючи на мирні будинки, спричиняють пожежу, руйнування, травмування і навіть смерть людей». «І таким чином ворог намагається налаштувати населення України проти своїх сил оборони. Але наші люди мають розуміти, що треба йти в укриття, якщо навіть дуже вірять в сили ППО», - підкреслила речниця.

Як повідомлялось, уночі 22 травня сили протиповітряної оборони знищили 20 російських ударних безпілотників і чотири крилаті ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-