США відреагували на запуск супутника Північною Корею: це порушення санкцій матиме наслідки

США відреагували на запуск супутника Північною Корею: це порушення санкцій матиме наслідки

Укрінформ
Запуск Північною Кореєю супутника на навколоземну орбіту порушить численні міжнародні санкції, які забороняють Пхеньяну використання технологій балістичних ракет, і матиме наслідком посилення міжнародного тиску на Пхеньян.

Про це, як повідомляє Yonhap, заявив заступник речника Державного департаменту речник Ведант Патель, передає Укрінформ.

«Будь-який запуск КНДР, при якому використовуються технології балістичних ракет, що також включає і космічні ракети-носії для виведення супутників на навколоземну орбіту, порушуватиме численні резолюції Ради Безпеки ООН», - сказав Патель.

За його словами, Сполучені Штати «дуже чітко заявили, що закликають КНДР утриматися від подальшої загрозливої діяльності» та повернутись до дипломатії для вирішення проблемних питань.

Читайте також: Пентагон анонсував додаткову військову допомогу Тайваню

«Ми також дуже чітко заявили про нашу непохитну відданість денуклеаризації Корейського півострова і прагнення до діалогу з Пхеньяном без попередніх умов», - додав дипломат.

Представник Держдепу заявив, що в разі порушення Пхеньяном санкцій Сполучені Штати працюватимуть над притягненням Північної Кореї до відповідальності, для чого США мають ряд інструментів.

Читайте також: Південна Корея і Японія об’єднають радіолокаційні системи для відстеження ракет КНДР – ЗМІ

«З точки зору дій, ми, звичайно, маємо в своєму розпорядженні ряд інструментів, щоб притягнути КНДР до відповідальності… ми робили ці кроки і продовжуватимемо це робити», - зазначив Патель.

Як повідомляв Укрінформ, лідер КНДР Кім Чен Ин перевірив готовність першого північнокорейського військового розвідувального супутника і наказав продовжити підготовку до його виведення на навколоземну орбіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-