У Нідерландах відкрився Центр хімії та технології ОЗХЗ

У Нідерландах відкрився Центр хімії та технології ОЗХЗ

Укрінформ
У Нідерландах відкрився Центр хімії та технології Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу організації, церемонія відкриття відбулася за участі короля Нідерландів Віллем-Олександра, генерального директора організації Фернандо Аріаса, послів та постійних представників держав-учасниць.

“У присутності Його Величності Короля Нідерландів Віллема-Олександра відбулося урочисте відкриття нового Центру хімії та технології Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ)”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна поглиблюватиме співпрацю з ОЗХЗ - постпред

Зазначається, що Центр зміцнюватиме можливості ОЗХЗ та її держав-членів щодо виконання Конвенції про хімічну зброю.

Відкриття цього Центру є спільними зусиллями міжнародного співтовариства щодо досягнення спільної мети - світу, вільного від хімічної зброї.

Центр площею майже 6 тис. кв. м знаходиться в невеличкому місті Ноотдорпі в 12 км від штаб-квартири в Гаазі. У ньому розташовані лабораторія ОЗХЗ, технологічний і навчальний центр, де можна проводити програми підвищення кваліфікації для персоналу ОЗХЗ, а також заходи з нарощування потенціалу для експертів із держав-членів.

Читайте також: Конференція у Гаазі стала найбільшим провалом росії як члена ОЗХЗ – постпред України

Будівництво розпочалося у червні 2021 року та обійшлося у €34 млн.

Центр дозволить більш ефективно та своєчасно реагувати на нові виклики та загрози, що виникають внаслідок швидкого розвитку знань та технологій у галузі хімії. Він також забезпечує платформу для кращої координації зусиль між вченими, академічними колами, громадянським суспільством та відповідними міжнародними організаціями.

Читайте також: За хіматакою у сирійській Думі 2018 року стоїть режим Асада - ОЗХЗ

Як повідомляв Укрінформ, всі 193 країни-члени ОЗХЗ, зокрема Україна та росія, є сторонами Конвенції про хімічну зброю від 1997 року, яка передбачає зобов’язання не створювати та не застосовувати хімічну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-