Пентагон пояснив мету перебування американських військових в Україні

Пентагон пояснив мету перебування американських військових в Україні

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно підтвердило наявність нечисленної групи американських військових в Україні, які підтримують Офіс військових аташе США, забезпечують безпеку посольства в Києві та моніторять оборонну підтримку ЗСУ.

З відповідною заявою виступила в понеділок під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу звернути увагу на те, що ми бачили в публікаціях преси і що вимагає від нас викладення фактів стосовно військової присутності США в Україні. Ми публічно заявляли раніше, що в Україні присутні невеликі військові підрозділи США для надання критично важливої підтримки посольства США», - зауважила представниця Пентагону.

Читайте також: Затриманому через витік документів Пентагону Тейшейрі офіційно висунули звинувачення

Вона підкреслила, що американські військові не беруть участі у бойових діях в Україні. За її словами, їхні обов’язки включають підтримку Офісу аташе з питань оборони, американських програм оборонної підтримки, проведення моніторингу з американського боку, а також підтримку безпеки посольства США.

Читайте також: Телеграм-канал, який «злив» документи Пентагону, вела ексвійськова США - The Insider

Як повідомлялося, у публікаціях американських ЗМІ, пов’язаних із витоком секретних документів із Пентагону, йшлося про наявність в Україні військових США. При цьому медіа звертали увагу на заяви президента Байдена, що в Україні немає розгорнутих американських військ.

Фото: flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-