Франція та Нідерланди мають разом тиснути санкціями на рф та підтримувати українців - Гукстра

Франція та Нідерланди мають разом тиснути санкціями на рф та підтримувати українців - Гукстра

Укрінформ
Франція та Нідерланди завжди були надійними партнерами, як на двосторонній основі, так і у рамках ЄС, НАТО та ООН.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра написав у своєму Твіттері.

“Радий вітати шановну колегу Катрін Колонна в Амстердамі. Франція та Нідерланди завжди були надійними партнерами: на двосторонній основі та в рамках ЄС, НАТО та ООН. Ми детально обговорили можливості поглиблення нашої співпраці”, - написав він.

Він також наголосив, що потрібно продовжувати підтримувати Україну.

“Наші країни об’єднують свої зусилля для створення сильного та стійкого ЄС із реальною геополітичною вагою. Війна в Україні ставить перед нами великі завдання. Ми повинні продовжувати тиснути на росію через санкції та підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно”, - написав він.

Читайте також: Нідерланди надають €40 мільйонів на закупівлю насіння та обладнання для українських аграріїв

Своєю чергою міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен у своєму Твіттері зазначила, що Франція є важливим союзником у багатьох сферах, включаючи оборону.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон із дружиною прибули до Нідерландів з дводенним державним візитом на тлі критики його коментарів стосовно позиції Європи щодо Китаю та Тайваню.

Макрон після повернення з триденного державного візиту до КНР заявив, що Європа не зацікавлена в ескалації кризи навколо Тайваню і повинна дотримуватися власної стратегії у відносинах із островом, незалежної як від Сполучених Штатів, так і від Китаю.

Читайте також: У Німеччині та Чехії розкритикували заяви Макрона щодо Тайваню

Політики Німеччини та Чехії розкритикували заяви президента Франції Еммануеля Макрона щодо Тайваню, а також залежності країн Європи від США.

Читайте також: У ЄС більшає симпатиків ідеї Макрона щодо «стратегічної автономії» від США – Мішель

Глава польського уряду Матеуш Моравецький застеріг окремих європейських лідерів від спроби просувати у Європі політику “стратегічної автономії” від США, закликавши, навпаки, до розвитку стратегічної співпраці Європи з Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-