У ЄС більшає симпатиків ідеї Макрона щодо «стратегічної автономії» від США – Мішель

У ЄС більшає симпатиків ідеї Макрона щодо «стратегічної автономії» від США – Мішель

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що європейські лідери стають все більш прихильними до прагнення президента Франції Емманюеля Макрона до "стратегічної автономії" від Сполучених Штатів.

Про це Мішель сказав в інтерв’ю французькому телешоу La Faute à l'Europe, передає Укрінформ із посиланням на "Європейську правду".

Очільник Євроради припустив, що позиція французького лідера не є ізольованою в ЄС, і хоча Макрон виступав як президент Франції, його погляди відображають усе більше зміни серед європейських лідерів.

"Відбувся стрибок вперед у питанні стратегічної автономії, якщо порівняти з тим, що було кілька років тому", – сказав Мішель.

Читайте також: У Гаазі протестувальники намагалися зірвати виступ Макрона

"Що стосується питання відносин зі Сполученими Штатами, то зрозуміло, що на переговорах у Європейській раді можуть бути нюанси та делікатні питання. Деякі європейські лідери не говорили б так, як Емманюель Макрон... Я думаю, що багато хто справді думає так, як Емманюель Макрон", – додав він.

Читайте також: У Німеччині та Чехії розкритикували заяви Макрона щодо Тайваню

Президент Європейської ради зазначив, що сам підтримує розбудову тісніших відносин ЄС і США, але не якщо цей процес передбачає, що "ми сліпо, систематично будемо слідувати позиції Сполучених Штатів з усіх питань".

Читайте також: Моравецький - Макрону: Замість стратегічної автономії треба будувати стратегічний союз із США

Нагадаємо: президент Франції Емманюель Макрон після повернення з триденного державного візиту до КНР заявив, що Європа не зацікавлена в ескалації кризи навколо Тайваню і повинна дотримуватися власної стратегії у відносинах з островом, незалежної як від Сполучених Штатів, так і від Китаю.

Політики Німеччини та Чехії розкритикували заяви Макрона щодо Тайваню, а також залежності країн Європи від США.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький застеріг окремих європейських лідерів від спроби просувати у Європі політику “стратегічної автономії” від США, закликавши, навпаки, до розвитку стратегічної співпраці Європи з Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-