Нідерланди надають €40 мільйонів на закупівлю насіння та обладнання для українських аграріїв

Нідерланди надають €40 мільйонів на закупівлю насіння та обладнання для українських аграріїв

Укрінформ
Із пакету допомоги на 180 млн євро від Нідерландів 10 млн євро підуть на розмінування сільськогосподарських земель, ще 40 млн євро – на закупівлю насіння та обладнання для українського сільського господарства.

Про це повідомляє пресслужба парламенту за результатами зустрічі голови комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду з членами комітету з сільського господарства - депутатами парламенту Нідерландів, передає Укрінформ.

«Через російське вторгнення Україна стала однією із найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн світу. Близько третини всієї території країни є потенційно небезпечними і потребують обстеження. Ми будемо раді допомозі Нідерландів у розмінуванні, аби пришвидшити цей процес. Адже це одна із нагальних проблем аграріїв, особливо південних та східних регіонів», - наголосив Гайду.

Під час зустрічі він нагадав іноземним колегам, що нині важливо і далі розширювати нові логістичні шляхи з ЄС, аби українські фермери могли експортувати продукцію за кордон. Адже росія продовжує умисно затримувати судна з українським збіжжям у Босфорі.

Читайте також: Українським аграріям вдалося адаптуватися до роботи в умовах війни – Висоцький

«Дякуємо Нідерландам за військову підтримку, гуманітарну допомогу та співпрацю на шляху до членства України в ЄС. Будемо посилювати співпрацю», - підсумував очільник аграрного комітету.

Як повідомлялось, Нідерланди виділяють Україні новий пакет допомоги на суму 274 млн євро. З них близько 180 млн євро буде спрямолвано на гуманітарну допомогу, охорону здоров'я, енергопостачання, відновлення житла та інфраструктури, а також розмінування сільськогосподарських земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-