Канада запровадила санкцї щодо компанії пригожина і Нацбанку білорусі

Канада запровадила санкцї щодо компанії пригожина і Нацбанку білорусі

Укрінформ
Канада розширює санкції проти росії та білорусі у зв'язку з повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це оголосили в Офісі прем’єр-міністра Джастіна Трюдо після його зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем, передає кореспондент Укрінформу. 

“З метою підтримки тиску на російський режим прем’єр-міністр Трюдо оголосив про нові санкції проти 14 російських фізичних та 34 юридичних осіб, причетних до війни росії проти України, зокрема кількох, пов’язаних із групою “Вагнер” і російським авіаційним сектором”, - зазначають в офісі глави канадського уряду.

Згідно з його інформацією, санкції запроваджуються щодо компанії “Конкорд менеджмент і консалтинг”, яка належить засновнику ПВК "Вагнер" євгену пригожину, Липецького механічного заводу, авіакомпанії “Волга-Днепр”, науково-дослідного підприємства “Сапфір” та інших.

Читайте також: Шмигаль назвав Канаду одним із лідерів у запровадженні санкцій проти рф

Окрім цього, Канада запровадила санкції проти президента Татарстану Рустама Мінніханова і його дружини, а також заступника міністра оборони рф Миколи Панкова.

Нові санкції стосуються також дев’яти білоруських фінансових установ, серед яких Нацбанк білорусі, “Белагропромбанк”, “Статусбанк”, “Пріорбанк”, а також дочірні компанії російських “Сбербанку” та “ВТБ банку”. 

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а фізичним особам забороняється в’їзд у країну.

Від часу незаконної окупації росією Криму Канада запровадила санкції проти понад 2400 фізичних та юридичних осіб із росії, білорусі та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-