аерофлот через санкції вперше вимушений відправити свій Airbus на ремонт до Ірану

аерофлот через санкції вперше вимушений відправити свій Airbus на ремонт до Ірану

Укрінформ
російська авіакомпанія "аерофлот" на тлі західних санкцій уперше в історії відправила свій літак Airbus на ремонт до Ірану.

 Як передає Укрінформ, про це пише РБК із посиланням на три джерела.

«5 квітня широкофюзеляжний лайнер Airbus A330-300 із реєстраційним номером RA-73700 перелетів до Тегерана, де повітряне судно обслужать технічні фахівці найбільшого іранського перевізника Mahan Air… Можливість технічного обслуговування в Ірані аерофлот обговорював кілька місяців», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Авіакомпанія «россия» планує відсторонити від роботи третину своїх пілотів Airbus

При цьому "ключове завдання відправки першого A330 на ремонт у Mahan Air - обслуговування стійок шасі літака". Раніше для цих цілей аерофлот використовував потужності інших провайдерів, зокрема гонконгської HAECO. Влітку 2021 року перевізник підписав нову довгострокову угоду з обслуговування та капітального ремонту компонентів літаків із цією компанією. Проте масштабні міжнародні санкції зачепили, зокрема, й послуги ремонту та постачання запчастин російським перевізникам.

Читайте також: Туреччина припиняє обслуговування літаків авіакомпаній рф, білорусі та Ірану

Як зазначає видання, "аерофлот" - найбільша російська авіакомпанія, в парку якої на 1 квітня було 178 літаків виробництва Airbus і Boeing.

У 2022 році після введення санкцій в росії зупинили польоти дев’ять місцевих авіакомпаній, у чотирьох із них росавіація призупинила основний документ - сертифікат експлуатанта, у ще однієї - сертифікат був анульований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-