Туреччина припиняє обслуговування літаків авіакомпаній рф, білорусі та Ірану

Туреччина припиняє обслуговування літаків авіакомпаній рф, білорусі та Ірану

Укрінформ
Компанія Havaş, яка є дочірньою компанією TAV Airports, найбільшого в Туреччині постачальника послуг наземного обслуговування в аеропортах, попередила, що не зможе обслуговувати літаки з росії, білорусі та Ірану американського та європейського виробництва, зокрема Boeing та Airbus.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке профільне видання Haber Aero.

“Наказ про тимчасову відмову в обслуговуванні стосується технічного обслуговування літаків, які прямують до росії та білорусі, і оснащені більш, ніж на 25% деталями американського виробництва”, - передає видання зміст листа президент Havaş Мете Ерна.

Як вказується, у “чорному списку” - понад 170 літаків російських авіакомпаній, сім з яких білоруські та чотири іранські. До списку увійшли російський флагманський перевізник "Аерофлот", вантажна авіакомпанія AirBridgeCargo, Azur Air, I Fly, Pegas Fly, “Победа”, “Росія”, S7, Utair, Ural Airlines, Red Wings, Nordwind, Yamal.

У списку також білоруська Belavia, Iran Air і Mahan Airlines з Ірану. У листі Havaş також згадуються бізнес-джети Boeing 787 Dreamliner і Gulfstream G650, які належать Роману Абрамовичу.

Читайте також: США попередять Туреччину про наслідки за допомогу росії обійти санкції

Літаки підпадають під обмеження Міністерства торгівлі США, що були запроваджені навесні 2022 року у відповідь на військову операцію Росії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти 22 фізичних і юридичних осіб із декількох країн, пов’язаних з мережею, що допомагала військово-промисловому комплексу росії ухилятися від санкцій, запроваджених за агресію рф проти України.

Фото з сайту haber.aero

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-