Авіакомпанія «россия» планує відсторонити від роботи третину своїх пілотів Airbus

Авіакомпанія «россия» планує відсторонити від роботи третину своїх пілотів Airbus

Укрінформ
Авіакомпанія «россия» збирається відправити в простій третину пілотів, що літають на літаках Airbus, пояснюючи це рішення необхідністю уникнути масових скорочень. Профспілки ж вважають, що справа в економії запчастин для літаків європейського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета "Коммерсант".

За даними видання, авіакомпанія відправить у простій до 100 осіб. У наказі заступника директора з управління персоналом йдеться про те, що таке рішення було ухвалено, щоб уникнути масових скорочень, "викликаних надзвичайними обставинами, що впливають на фінансово-господарську діяльність авіакомпанії".

Джерело "Коммерсанта" в компанії повідомило, що пілотів щомісяця відправлятимуть у простій із 1 січня до 31 березня, переводячи їх на дві третини окладу. Згідно з іншим джерелом, йдеться про щотижневе відсторонення.

Читайте також: Аерофлоту через брак запчастин скоро доведеться розбирати свої літакиBloomberg

При цьому в профспілках це рішення називають "дискримінаційним", оскільки відсторонення стосується тільки пілотів Airbus, хоча наліт на цих літаках, за словами голови Міжрегіональної профспілки пілотів Оксани Власенко, можна порівняти або трохи поступається нальоту пілотів Boeing.

Крім того, президент Шереметьєвської профспілки льотного складу Ігор Дельдюжов повідомив, що "Аэрофлот" також скорочує кількість рейсів, що здійснюються літаками Airbus. Він припустив, що це може бути пов'язано з тим, що для Boeing легше знайти запчастини.

Після початку російського вторгнення в Україну Airbus і Boeing припинили постачання комплектуючих до своїх літаків у рф. Наприкінці травня Bloomberg писав, що через брак запчастин "Аэрофлот" почне розбирати свої літаки через три місяці.

Читайте також: Airbus планує відмовитися від титану з рф протягом кількох місяців

На початку серпня Reuters підтвердив, що російські авіакомпанії почали розбирати свої літаки. Зокрема, агентство писало, що "Аэрофлот" розібрав щонайменше один літак Sukhoi Superjet 100 і один "майже новий" Airbus A350, а також зняв обладнання з пари літаків Boeing 737 і Airbus A320.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-