Фінляндія посилить забезпечення принципів НАТО - Столтенберг

Фінляндія посилить забезпечення принципів НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Основне завдання НАТО - запобігати війнам і конфліктам, але при цьому у разі нападу на одного, всі члени Альянсу стануть на його захист. Вступ Фінляндії в НАТО стане безперечним посиленням Альянсу.

Про це сьогодні в Брюсселі, на пресконференції, відповідаючи на питання журналістів, сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає власкор Укрінформу.

“Основним завданням НАТО є запобігання війні, збереження миру, запобігання конфлікту. І те, як ми це робимо, полягає в тому, щоб абсолютно чітко дати зрозуміти, якщо хтось з Альянсу зазнає нападу, увесь Альянс прийде та підтримає, тому що ми розцінюємо атаку на одного як атаку на Альянс. Це засновано на принципі один за всіх і всі за одного”, - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО переконаний, якщо будь-який потенційний нападник знає, що весь Альянс відреагує на напад, військового нападу на НАТО не станеться.

“Коли Фінляндія є повноправним членом НАТО, це посилює можливості забезпечення принципів НАТО по протидії … Фінляндія має значні збройні сили, високу спроможність, включаючи зараз понад 60 винищувачів F-35, системи протиповітряної оборони та добре навчені, добре оснащені війська, також повітряні та військово-морські сили.

За словами Столтенберга, вищевказані переваги Фінляндії поєднуються з досвідом, знаннями та стійкістю, сильними демократичними інституціями, а також оборонною промисловістю, що все разом робить безперечний вклад у посилення НАТО.

Читайте також: Столтенберг привітав Фінляндію із вступом до НАТО

«Якщо подивитися на карту, то ми також усвідомимо той факт, що Фінляндія, окрім вищезазначеного, неймовірно важлива для крайньої півночі, для північних країн та для країн Балтії”, - сказав Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня в Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-