Загарбники вилучають худобу у селян в окупованому Криму

Загарбники вилучають худобу у селян в окупованому Криму

Укрінформ
російські загарбники вилучають поголів'я худоби в селян у тимчасово окупованому Криму, обґрунтовуючи це нібито її хворобою.

Про це повідомила правозахисна організація «КримSOS», передає Укрінформ.

«КримSOS отримав підтвердження інформації про вилучення худоби, яка належить селянам у Криму. Це відбувається в багатьох районах АР Крим», - зазначив аналітик «КримSOS» Євгеній Ярошенко.

За його словами, вилучення худоби окупанти обґрунтовують нібито хворобою. Так, окупаційні інспекції приїжджають до домогосподарств, змушують селян робити аналізи худобі, після чого кажуть, що вона нібито заражена.

Селян також змушують заплатити за ці аналізи та вивезення поголів’я.

Читайте також: росія заборонила «КримSOS» для приховування масових злочинів на півострові - Лубінець

Зазначається, що такі дії росії порушують статтю 46 Положення про закони і звичаї війни на суходолі (додаток до IV Гаазької конвенції про закони і звичаї війни на суходолі 1907 року) та статтю 53 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, які захищають право власності на окупованій території.

В організації підкреслили, що знищення або захоплення майна ворогом, окрім випадків, коли таке знищення або захоплення настійно вимагаються воєнною необхідністю, є воєнним злочином відповідно до ст. 8 (2) Римського статуту Міжнародного кримінального суду 1998 року.

Як повідомляв Укрінформ, росія заборонила діяльність правозахисної організації "КримSOS", щоб приховати масові злочини, які вчиняє на території тимчасово окупованого українського Криму. За словами уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця, у генпрокуратурі рф звинуватили правозахисників у дезінформації, спрямованій на дискредитацію російських збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-