Організацію «КримSOS» визнали небажаною у росії

Організацію «КримSOS» визнали небажаною у росії

Укрінформ
Генпрокуратура рф "за результатами проведення перевірки" визнала небажаною в росії діяльність української неурядової організації "КримSOS".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал відомства.

У генпрокуратурі заявили, що "КримSOS" бере "активну участь в інформаційній кампанії, спрямованій на дискредитацію збройних сил рф", що "заявлені цілі діяльності організації – "деокупація та реінтеграція" Криму, забезпечення його повернення до складу України – спрямовані на порушення територіальної цілісності рф".

У російському відомстві також окремо зазначили, що партнерами "KpимSOS", зокрема, є "Національний фонд на підтримку демократії" (США) та "Міжнародне партнерство з прав людини" (Бельгія), діяльність яких уже визнана небажаною в росії.

Інформація про ухвалене рішення направлена до мін'юсту росії для включення відомостей до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території рф.

До цього рішення в зазначеному списку було 77 позицій. Зокрема, під №17 там з 2019 року знаходиться Світовий конгрес українців.

Читайте також: Понад 640 людей стали жертвами насильницьких зникнень на Херсонщині — КримSOS

Як повідомлялось, місія громадської організації "KpимSOS" – деокупація Криму та реінтеграція півострова. Організація пройшла шлях від ініціативи, що надає екстрену допомогу внутрішньо переміщеним особам, до експертної організації, що займається питаннями окупованого Криму та координує громадські рухи й ініціативи з питань ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-