росія втрачає підтримку у світі – Шольц

росія втрачає підтримку у світі – Шольц

Укрінформ
росія, продовжуючи війну, яка несе страждання не лише українцям, а й жителям інших регіонів планети, втрачає симпатиків у світі.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед початком саміту ЄС у Брюсселі в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Цілком очевидним є одне: росія втратила багато підтримки в світі. Рішення Генасамблеї ООН є дуже показовим у цьому плані», - заявив Шольц.

Він зауважив, що таке ставлення світової спільноти було підтверджено кількома резолюціями. Шольц додав, що навіть ті держави, які утримувалися при голосуванні, вважають російську загарбницьку війну абсолютно неприпустимою і засуджують її, адже свідомі того, що принцип, коли більш потужний сусід може нападати на менш сильного, загрожує безпеці та миру в усьому світі.

«Зрозуміло, що є один шлях до миру: росія має вивести свої війська», - підкреслив Шольц.

Він зазначив, що лідери ЄС обговорять між собою і з генеральним секретарем ООН питання підтримки миру, гарантування непорушності кордонів суверенних держав, а також недопущення глобального голоду та стрибків цін як наслідку війни росії проти України. Глава німецького уряду наголосив у цьому контексті на важливості забезпечення безперебійного експорту агропродукції з України.

Керівники держав і урядів країн ЄС також проведуть «поглиблену дискусію» з Президентом України Володимиром Зеленським щодо війни. Шольц повторив, що путін не очікував такої злагодженої і рішучої підтримки Євросоюзом України.

«І ми готові продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде потрібно», - запевнив політик.

Читайте також: Важливо швидко надіслати боєприпаси в Україну, бо це може змінити хід війни – прем'єрка Естонії

Як повідомлялося, саміт ЄС проходить 23 березня. Президент України Володимир Зеленський долучиться до нього віртуально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-