Війна рф проти України: Білий дім спростував заяву Сі про «неупередженість» Китаю

Війна рф проти України: Білий дім спростував заяву Сі про «неупередженість» Китаю

Укрінформ
Адміністрація США заперечила твердженням офіційного Пекіна, що Китай начебто зберігає неупереджену позицію у війні росії, розв’язаної проти України.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що ви можете розумно сприймати Китай неупередженим у будь-якому випадку», - зауважив представник Білого дому.

Він пояснив, що Пекін досі не засудив російської агресії та продовжує закупати російські енергоносії, що приносить прибутки російському режиму. Крім того, Сі Цзіньпін здійснив особистий візит до москви, а з Президентом України не поговорив навіть телефоном, щоби отримати у такий спосіб українську точку зору на розв’язану рф війну. Крім того, режим у Китаї продовжує вторити російській пропаганді, що в Україні начебто відбувається війна Заходу проти росії.

Читайте також: Білий дім прокоментував спільну заяву Китаю і росії в контексті України

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін під час візиту до москви заявив, що Пекін займає неупереджену позицію у війні рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-