Шмигаль – про виділення ЄС другого траншу: Європа стоятиме поряд до нашої перемоги

Шмигаль – про виділення ЄС другого траншу: Європа стоятиме поряд до нашої перемоги

Укрінформ
Підтримка Європейського Союзу для України є дуже важливою, і виділення другого траншу на 1,5 млрд євро у межах макрофінансової допомоги підтверджує, що Європа стоятиме поряд до нашої перемоги.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Твіттері.

"ЄС надав другий транш розміром €1,5 млрд з €18 млрд пакету макрофінансової допомоги. Підтримка України від ЄС сягнула близько €67 млрд з початку повномасштабної війни. Європа єдина з нами та стоятиме поряд до нашої перемоги", – написав Шмигаль.

Як повідомлялося, 21 березня Україна отримала 1,5 млрд євро в межах масштабної Програми макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС. Зазначене фінансування є другим траншем пільгової кредитної програми на 2023 рік, загальний обсяг якої становить 18 млрд євро. Перший транш у розмірі 3 млрд євро Україна отримала в січні 2023 року.

Читайте також: США перерахували Україні перший транш прямої фіндопомоги у $1,2 мільярда

Наступні транші масштабної програми МФД Україна отримуватиме протягом 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов. З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 11,7 млрд євро макрофінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-