Польські медики готові вилетіти до Грузії для надання допомоги Саакашвілі

Польські медики готові вилетіти до Грузії для надання допомоги Саакашвілі

Укрінформ
Група польських медиків готова в будь-який момент вилетіти до Тбілісі для надання допомоги експрезиденту Грузії Міхеілу Саакашвілі і чекає на формальну згоду на це грузинської влади.

Про це повідомив у понеділок під час пресконференції у Варшаві речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Наразі ми очікуємо на формальну згоду грузинської сторони з цього приводу. Але фактично є така декларація з нашого боку і формальні кроки були зроблені”, - заявив Мюллер.

За його словами, якщо грузинська влада немає в чому собі дорікнути, тоді немає причин не надати такої згоди.

Мюллер зауважив, що процес медичного обслуговування у Тбілісі експрезидента Грузії викликає у міжнародної спільноти “серйозні сумніви”. Тому польська сторона готова прояснити ці сумніви, безпосередньо направляючи медичну місію до Грузії.

Читайте також: «Не там шукаєте ворогів»: МЗС відреагувало на заяви грузинської влади

Як повідомлялося, громадянина України Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року, коли він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону Грузії передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження в ув'язненні.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що йому загрожує поліорганна недостатність

1 лютого 2023 року Президент України Володимир Зеленський продемонстрував фотографії Саакашвілі й висловив переконання, що влада Грузії його публічно катує і вбиває.

Верховна Рада України звернулася до Грузії, Європейського парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської комісії, Парламентської асамблеї Ради Європи та парламентів держав-членів Євросоюзу щодо необхідності негайного переведення третього президента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон.

Тбіліський апеляційний суд 2 березня відхилив позов адвокатів ув'язненого Саакашвілі.

Читайте також: У Києві родина й прихильники Саакашвілі запустили ініціативу «SAVE MISHA»

Захист намагався оскаржити рішення Тбіліського міського суду від 6 лютого, який залишив Саакашвілі в ув’язненні, визнавши безпідставним позов про відстрочення вироку та звільнення за станом здоров'я.

Апеляційний суд, своєю чергою, не знайшов правових підстав для задоволення скарг адвокатів на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-