Президентка Угорщини закликала парламент ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Президентка Угорщини закликала парламент ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Укрінформ
Президентка Угорщини Каталін Новак закликала депутатів угорського парламенту якнайшвидше ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО.

Про це вона написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Національна асамблея сьогодні починає обговорення вступу Швеції і Фінляндії до НАТО. Деякі вважають, що це просте технічне питання. Це не так. Це складне рішення з серйозними наслідками, тому його необхідно ретельно обдумати. Моя позиція чітка: у нинішній ситуації приєднання Швеції і Фінляндії є виправданим. Я вірю, що Національна асамблея прийме мудре рішення якомога швидше», - йдеться у дописі Новак.

Читайте також: Парламент Угорщини у березні затвердить вступ Швеції та Фінляндії в НАТО – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Швеція й Фінляндія вирішили вступити до НАТО після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року.

29 червня на саміті в Мадриді країни НАТО офіційно запросили їх стати членами Альянсу.

Для приєднання необхідна згода всіх 30 членів НАТО, а також ратифікація цього кроку парламентами цих країн. Зараз процес уповільнюється через позицію Угорщини й Туреччини.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що завершення процесу входження Фінляндії й Швеції є пріоритетом для НАТО. Він також очікує, що парламент Угорщини невдовзі завершить ратифікацію.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-