Парламент Угорщини у березні затвердить вступ Швеції та Фінляндії в НАТО – ЗМІ

Парламент Угорщини у березні затвердить вступ Швеції та Фінляндії в НАТО – ЗМІ

Укрінформ
У порядку денному угорського парламенту на 1 березня міститься обговорення ратифікації вступу Швеції та Фінляндії в Північноатлантичний Альянс – це станеться через понад сім місяців блокування цього питання.

Як передає Укрінформ, про це стало відомо угорському виданню HVG, на яке посилається "Європейська правда".

"Згідно з парламентським порядком денним, підготовленим для засідання профільного комітету в середу, загальні дебати щодо урядових пропозицій про членство Швеції та Фінляндії в НАТО розпочнуться лише 1 березня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ОП підтвердили, що Зеленський запросив Орбана до України

Як відомо, уряд Віктора Орбана представив відповідні законопроєкти в середині липня, але парламент, у якому правляча партія "Фідес" має більшість у дві третини голосів, відтоді так і не представив ці законопроєкти для обговорення та затвердження.

Таким чином, правляча більшість в Угорщині "відклала на більш як сім місяців розгляд урядових пропозицій щодо вступу двох країн до НАТО", пише HVG. При цьому публічно угорський уряд стверджував, що затягування цього питання немає.

Читайте також: Туреччина відкрита до діалогу про членство в НАТО, якщо Швеція виконає зобов'язання - Чавушоглу

Восени 2022 року міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто посилався на необхідність опрацювати більш термінові пропозиції для розблокування коштів ЄС. Пізніше було обіцяно, що рішення може бути ухвалене до кінця року.

Останній аргумент офіційного Будапешта полягав у тому, що парламент поки не може визначитися з питанням про розширення НАТО, оскільки "все ще триває суспільна дискусія" про це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-