Байден дав зрозуміти, якою буде відповідь Штатів на постачання Китаєм зброї до рф

Байден дав зрозуміти, якою буде відповідь Штатів на постачання Китаєм зброї до рф

Укрінформ
США зреагують, якщо Китай передасть росії летальну допомогу, і наслідки будуть схожими на ситуацію з економікою рф після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це Джо Байден сказав в інтерв’ю ABC News, передає Укрінформ.

«Я мав дуже відверту розмову з президентом Сі минулого літа з цього питання. І я зауважив йому: пане президенте, це не погроза, це просто твердження, заява про те, що, на мою думку, є реальним. Ви бачили, що сталося, коли решта світу, зокрема Європа, відчули жорстокість путіна в Україні», - розповів глава Білого дому.

Він уточнив, що нагадав Сі Цзіньпіну, як сотні приватних компаній залишили російський ринок – від McDonald's до Exxon, і так в усіх сферах.

Читайте також: Зеленський сподівається, що Китай не постачатиме зброю росії

«І я сказав: якщо ви втягнетеся в таку саму жорстокість, підтримаєте ці звірства, ви можете відчути такі самі наслідки», - додав президент США.

Водночас Байден підкреслив, що Сполучені Штати досі не бачили, щоб КНР передавала росії летальну допомогу. Також, за словами президента США, він особисто не очікує «великої ініціативи» з боку Пекіна.

У відповідь на запитання, чи означатиме це «червону лінію» для США, якщо Китай передасть росії зброю, Байден зауважив: «Це була б така сама межа, яку перетнули б усі інші. Тобто, ми накладемо суворі санкції на кожного, хто це зробить».

На уточнення, чи означало б це серйозні наслідки, глава Білого дому сказав, що США «дали б відповідь».

Читайте також: У МЗС Китаю запевняють, що країна не продає зброю в зони конфлікту

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЗМІ, адміністрація Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідданих, які свідчать про те, що Китай зважує, чи варто постачати росії зброю для підтримки її війни проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-