США мають докази, що Китай готує для росії летальну допомогу – WSJ

США мають докази, що Китай готує для росії летальну допомогу – WSJ

Укрінформ
Адміністрація Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідданих, які свідчать про те, що Китай зважує, чи варто постачати зброю росії для підтримки її війни проти Україні.

Про це йдеться в повідомленні WSJ із посиланням на офіційних осіб в адміністрації США, передає Укрінформ.

«Дискусії щодо публічного оприлюднення відбуваються напередодні п’ятничного засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого річниці вторгнення росії в Україну»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Пентагон попередив Китай про наслідки, якщо той поглибить свою допомогу рф

При цьому вказується, що американська сторона вже кілька разів зверталася в закритому режимі до Китаю з цього приводу та узгоджувала свою позицію із союзниками по НАТО.

Крім того, зауважується, що кілька високопоставлених представників країн Заходу, в тому числі держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі передали офіційне попередження представнику китайського уряду Вану Ї під час зустрічей у Мюнхені цими вихідними.

Читайте також: МЗС Китаю заперечило наміри постачати зброю росії

Як повідомляв Укрінформ, вперше офіційні особи США заявили про плани КНР надати летальну допомогу росії минулого тижня. У вівторок китайське МЗС назвало це неправдивою інформацією та заявило, що не зважатиме на вказівки, примус і тиск ззовні щодо відносин між Пекіном і російською стороною.

Згодом глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що в Вашингтоні продовжують вважати дійсними плани КНР допомогти росії в агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-