G7 вживатиме заходів проти третіх країн, які допомагають росії

G7 вживатиме заходів проти третіх країн, які допомагають росії

Заява
Укрінформ
Країни Групи семи (G7) зобов’язалися посилювати тиск на росію, яка продовжує свою агресію проти України, а також вжити заходів проти третіх країн та суб’єтків, які намагаються допомогти кремлю обійти міжнародні санкції.

Про це йдеться в заяві лідерів G7, оприлюдненій у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ми закликаємо треті країни чи інші міжнародні суб’єкти, які намагаються обійти наші обмеження або підірвати їх, припинити надавати матеріальну підтримку війні рф, інакше це призведе до серйозних наслідків», – зазначається в документі.

У цьому зв’язку лідери G7 зобов’язалися вживати заходів проти всіх, хто допомагає росії.

«Ми також беремо на себе зобов’язання щодо подальшого узгодження заходів, таких як заборона транзиту чи послуг, у тому числі для запобігання обходу (санкцій – ред.) з боку рф», – наголошується в документі.

Читайте також: Польща блокує 10 пакет санкцій проти рф: Моравецький заявив, що він занадто слабкий

Крім того, в заяві висловлюється «непохитна підтримка» України, допоки вона потребуватиме її, а також заклик до кремля припинити агресію й «негайно, повною мірою та беззастережно вивести свої війська з усієї міжнародно визнаної території України».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 24 лютого, відбулася віртуальна зустріч лідерів країн G7, присвячена першій річниці повномасштабного вторгнення рф, із запрошенням для участі в дискусії Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-