Польща блокує 10 пакет санкцій проти рф: Моравецький заявив, що він занадто слабкий

Польща блокує 10 пакет санкцій проти рф: Моравецький заявив, що він занадто слабкий

Укрінформ
Польща станом на сьогодні блокує 10 пакет санкцій ЄС проти росії, оскільки він є "заслабким". Варшава хоче, щоб в ньому були передбачені санкції проти нафтохімічної галузі росії, а також вписано ще кілька російських пропагандистів.

Про це заявив прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо йдеться про 10 пакет санкцій, то ми ним незадоволені, тому що він зам’який, занадто слабкий. Ми пропонуємо, аби там опинилися чергові особи, і ми віддавна пропонували, щоб в ньому опинилися чергові російські продукти", – заявив Моравецький.

Він пояснив, шо Варшава хоче, щоб до цього пакету санкцій були включені такі продукти нафтохімічної галузі рф, як каучук, а також різні продукти нафтопереробної промисловості, якими росія продовжує торгувати. На його переконання, це потрібно заблокувати, "оскільки спираючись на ці продукти, росія підживлює свою воєнну машину”.

Моравецький зазначив, що він перебуває в контакті з польською переговорною групою у Брюсселі, яка "продовжує здійснювати тиск на союзників, щоб 10-й пакет санкцій був якомога більше розширеним”.

Польський прем’єр також повідомив, що ще сьогодні він направить прохання президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, щоб в цьому пакеті опинилися також щонайменше кілька чергових прізвищ "надзвичайно шкідливих пропагандистів".

Читайте також: Україна разом із союзниками працює, щоб зробити росію слабшою - Шмигаль

"Ми дуже добре знаємо, наскільки шкідливою може бути російська пропаганда, яку брехню і фейкові новини вона може поширювати", – підкреслив глава польського уряду.

Він констатував, що Варшава робитиме все можливе, щоб якомога більше розширити 10-й пакет санкцій ЄС проти росії.

"Польща може у будь-який момент затвердити пакет санкцій, але ми хочемо, щоб він був якомога ширший", – підсумував польський політик.

Як повідомляло агентство, Президент Володимир Зеленський вважає, що наступний пакет обмежувальних заходів, які ЄС застосовує проти росії через її агресію в Україні, можна й почекати, аби тільки він якомога сильніше послабив агресора.

Раніше планувалося, що наступний, десятий, пакет обмежувальних заходів, які ЄС застосує проти росії через її агресію в Україні, буде затверджений до 24 лютого – до дати першої річниці з початку повномасштабного вторгнення рф.

Після початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року ЄС застосував проти країни-агресора вже дев’ять пакетів секторальних економічних та індивідуальних санкцій, які значно скоротили можливості росії фінансувати свою «машину війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-