росія бреше, що від неї приховують розслідування аварій на «Північних потоках» - МЗС Німеччини

росія бреше, що від неї приховують розслідування аварій на «Північних потоках» - МЗС Німеччини

Укрінформ
росія говорить неправду, коли стверджує, що Німеччина та інші начебто приховують від неї результати розслідування вибухів на газопроводах проєктів «Північний потік 1» і «Північний потік 2» в Балтійському морі.

Про стан справ розповів на брифінгу в середу речник МЗС ФРН Крістіан Вагнер, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина разом з Данією і Швецією передали листа членам СБ ООН щодо стану розслідування аварії на трудопроводах «Північного потоку». Цей документ можна знайти у відкритих джерелах, зокрема, в Твіттері представництва ФРН в ООН», - сказав Вагнер.

За його словами, всі партнери подякували німецькій стороні за прозорість у цьому питанні. Отже, твердження росії, що вона на відміну від усіх решти не була поінформована, не відповідає дійсності.

Читайте також: У Єврокомісії підтвердили, що інциденти на «Північних потоках» є саботажем

Вчорашнє засідання Ради Безпеки, сказав дипломат, показало, що висновки та заяви москви щодо винних в саботажі «ґрунтуються на одних лише спекуляціях і припущеннях». Тим важливіше, з точки зору ФРН, продовжувати розслідування, яким опікується федеральна прокуратура Німеччини, додав Вагнер.

Він також нагадав, що Рада Безпеки, членом якої є і росія, вже обговорювала стан розслідування у вересні минулого року.

На прохання рф Рада Безпеки ООН винесла питання про вибухи на обговорення вівторка. Заступник посла рф в ООН полянський на засіданні РБ заявив, що Німеччина, Данія і Швеція відхиляли або ігнорували будь-які спроби отримати інформацію. російський проєкт резолюції закликає до проведення міжнародного розслідування під керівництвом генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

Читайте також: росія в ООН вимагала розпочати нове розслідування причин аварій на «Північних потоках»

Як повідомлялося, вибухи на трьох із чотирьох гілок газогону сталися у вересні 2022 року, вони були кваліфіковані як диверсія або саботаж. кремль звинуватив США. Днями американський журналіст Сеймур Герш з посиланням на єдине анонімне джерело написав, що відповідальні за вибухи водолази ВМС США, за що в москві відразу вчепилися. У Білому домі рішуче відкинули ці закиди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-