МЗС України засуджує черговий запуск КНДР міжконтинентальної ракети

МЗС України засуджує черговий запуск КНДР міжконтинентальної ракети

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує черговий запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, яка впала на території виключної економічної зони Японії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС, оприлюдненому в понеділок, 20 лютого.

«Відверто провокативні дії та погрози застосування сили, до яких знову вдається керівництво північнокорейського режиму, порушують відповідні резолюції Ради Безпеки ООН та міжнародне право. Вони є неприпустимими. Україна доєднується до держав-партнерів, які вже засудили провокації з боку Пхеньяна», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС заявили, що міжнародна спільнота має консолідовано і рішуче відреагувати на дії, які несуть загрозу не тільки стабільності регіону, але й безпеці в усьому світі.

«Незаконні ядерна та ракетна програми КНДР мають бути зупинені», - наголошується у коментарі.

Читайте також: Японія перегляне правила застосування сили щодо іноземних повітряних куль

Як повідомлялося, КНДР 19 лютого здійснила запуск балістичної ракети великої дальності у напрямку західного узбережжя Японії.

Японська влада заявила, що ракета впала у води виключної економічної зони більш ніж за годину після запуску. У розвідці Японії припустили, що запущена ракета була однією з найбільших в історії КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-