Дуда переконує країни Африки не підтримувати росію

Дуда переконує країни Африки не підтримувати росію

Укрінформ
На країни Африки справляє враження згадка про те, що росія веде неоколоніальну політику, яку добре знають на цьому континенті.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив президент Польщі Анджей Дуда, відповідаючи на запитання, які він вживає аргументи, щоб переконати лідерів країни Африки не підтримувати росію.

“На переговорах в Африці я відчуваю певний комфорт, оскільки можу говорити про росію як про неоколоніальну державу. росія проводить неоколоніальну політику, намагається підпорядкувати собі інші країни та народи. Африка це дуже добре знає з колоніальних часів, тому згадка у країнах Африки, що росія фактично здійснює імперіалістичну колоніальну політику, справляє на них враження”,- підкреслив Дуда.

Читайте також: Мінагрополітики про Grain From Ukraine: Кожне судно забезпечує продовольством 90 тисяч людей

Він додав, що кожен, хто близький до того, що відбувається в Україні, не сумнівається, що “росія сьогодні є репресивною державою, яка поводиться як бандитська країна”, яка нападає на інших, грабує, ґвалтує, вбиває, руйнує будинки, порушує норми міжнародного права і скоює воєнні злочини.

Торік президент в межах африканського турне відвідав Нігерію, Кот д’Івуар і Сенегал, де, зокрема, переконував, що російська агресія проти України викликала серйозну продовольчу та енергетичну кризу у світі.

Як відомо, росія традиційно має значний вплив на країни Африки. Багато з них в голосуваннях у питаннях російської агресії проти України в ООН підтримують позицію москви, або утримуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-