Мінагрополітики про Grain From Ukraine: Кожне судно забезпечує продовольством 90 тисяч людей

Мінагрополітики про Grain From Ukraine: Кожне судно забезпечує продовольством 90 тисяч людей

Укрінформ
Кожне судно із зерном, яке Україна відправляє у межах програми Grain From Ukraine, забезпечує продовольством в середньому 90 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Grain From Ukraine - це насамперед гуманітарна ініціатива. У її межах планується забезпечити зерном країни, які перебувають на межі голоду. Кожне судно із зерном, яке відправлене у рамках Grain From Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна готує п'яте судно з продовольством у межах Grain From Ukraine

Зазначається, що попри війну та всі труднощі, пов'язані з повномасштабним вторгненням, Україна і далі турбується про продовольчу безпеку світу.

У міністерстві нагадують, що у порту "Чорноморськ" стало під завантаження п'яте судно у межах Grain From Ukraine, яке зокрема, доправить 25 тис. тонн української пшениці для Республіки Кенія (порт Момбаса). Країнами-донорами, які оплатили закупку зерна, фрахт судна, логістику та дистрибуцію зазначеної поставки стали Велика Британія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Словенія та Чехія.

Читайте також: Україна відправила цьогоріч до Африки понад 194 тисяч тонн зерна

Як повідомлялося, програму Grain from Ukraine ініціював Президент України Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою Організації Об'єднаних Націй. 

До програми доєднались понад 30 країн, які сумарно надали майже 200 мільйонів доларів на її фінансування. У межах Grain from Ukraine 110 тис. тонн української пшениці вже отримали одні з найбільш соціально вразливих країн Африки – Ефіопія та Сомалі.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-