Сійярто прибув до мінська, де хоче обговорити «мир в Україні»

Сійярто прибув до мінська, де хоче обговорити «мир в Україні»

Укрінформ
Міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто прибув із візитом до мінська, де планує обговорити «мир в Україні».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Zerkalo.io.

«Війна в Україні загострюється, через бойові дії гине дедалі більше людей. Людські життя мають бути врятовані зараз, і це можна зробити лише мирним шляхом. Угорщина очікує, що всі члени міжнародної спільноти будуть діяти в ім'я миру якнайшвидше і уникати дій, які можуть призвести до продовження або ескалації війни. Цю позицію миру я також представлятиму сьогодні на своїх переговорах у мінську», - написав Сійярто у Фейсбуці.

Читайте також: Угорщина продовжить гуманітарну та фінансову підтримку України - Орбан

За його словами, багато хто буде проти цього візиту.

«Але наша позиція зрозуміла: канали зв'язку мають бути відкриті. Якби ми не діяли в такий спосіб, я не зміг би донести послання заклику до світу навіть сьогодні», - додав він.

Читайте також: Закарпатські угорці відповіли на заяву Сійярто про нібито їх примусову мобілізацію

Як заявили в мзс білорусі, у програмі візиту заплановано низку заходів, у тому числі переговори з главою білоруського зовнішньополітичного відомства сергієм алейником та міністром економіки олександром черв'яковим.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня МЗС України викликало посла Угорщини через зневажливе висловлювання прем’єр-міністра країни Віктора Орбана. Тоді під час зустрічі з журналістами Орбан порівняв Україну із «Афганістаном» і назвав її «нічийною землею».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-