Сайти НАТО зазнали хакерської атаки

Сайти НАТО зазнали хакерської атаки

Укрінформ
У Північноатлантичному альянсі заявили, що його онлайн-ресурси зазнали кібератаки з боку хакерів.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

“Представниця Північноатлантичного альянсу підтвердила dpa, що його кіберексперти активно займаються розслідуванням інциденту, який зачепив кілька сайтів”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляється, раніше у Твіттері з'явилася інформація, що проросійські кіберзлочинці атакували сайт Штабу сил спеціальних операцій НАТО (NSHQ), після чого він деякий час був недоступним.

В атаці звинуватили, зокрема, російське хакерське угруповання Killnet. Його пов'язують із нападами на сайти Бундестагу, поліції та об'єктів критичної інфраструктури у Німеччині.

Читайте також: Німеччині вдалося відбити більшість останніх кібератак з росії

У НАТО вказали, що постійно стикаються з хакерськими погрозами і дуже серйозно ставляться до безпеки в кіберпросторі.

Проросійські хакери скоїли низку DDoS-атак на урядові сайти Німеччини в травні 2022 року, нагадує DW. Нападів зазнали, зокрема, портали міністерства оборони, Бундестагу, федеральної поліції та низки поліцейських служб федеральних земель. Крім того, був тимчасово недоступний сайт канцлера Олафа Шольца.

Читайте також: російські хакери намагатимуться нашкодити союзникам України - канадська розвідка

Як повідомлялося, за минулий рік в Україні офіційно зафіксували понад 2 тисячі кібератак з боку рф на реєстри з персональними даними громадян та інформаційні системи МЗС, Міноборони та енергетичного сектора. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-