Німеччині вдалося відбити більшість останніх кібератак з росії

Німеччині вдалося відбити більшість останніх кібератак з росії

Укрінформ
Завдяки зусиллям німецьких кіберфіхівців вдалося мінімізувати наслідки російських хакерських атак, скоєних після рішення ФРН передати Україні танки.

Про це на брифінгу повідомила заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, у середу та четвер DDoS-атаки спостерігалися на багатьох комп’ютерах і серверах “Здебільшого вдалося ці атаки відбити, тож масштабних і серйозних пошкоджень не сталося”, - сказала представниця пресслужби уряду.

Вона додала, що Федеральне відомство інформаційної безпеки попередило уразливі інституції та дало поради, як протистояти таким атакам.

Насамперед кібератаки торкнулися сайтів аеропортів, установ фінансового сектора, органів влади федерального та земельного рівнів, зокрема, МВС землі Баден-Вюртемберг.

Читайте також: Україна щодоби відбиває до 40 потужних кібератак – Держспецзв’язку

Відповідальність за атаки взяло на себе російське хакерське угруповання Killnet, лояльне путіну. Вони заявили, що їхні дії є відповіддю на анонсоване постачання до України німецьких танків Leopard 2. Експерти не виключають, що угрупованню могли допомагати хакери-«волонтери».

Як повідомляв Укрінформ, російські хакери атакували німецькі сайти, що, вочевидь, стало відповіддю москви на рішення уряду ФРН надати Україні танки Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-