Південна Корея планує розробити нову ракету-вбивцю артилерії великої дальності - ЗМІ

Південна Корея планує розробити нову ракету-вбивцю артилерії великої дальності - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Республіки Корея наступного місяця планує ухвалити план розробки нової вдосконаленої керованої ракети, здатної вражати позиції північнокорейських артилерійських установок великої дальності, заховані в гірській місцевості.

Про це з посиланням на Адміністрацію програм оборонних закупівель (DAPA) повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Передбачається, що такий боєприпас буде оновленою версією корейської тактичної ракети класу «земля-земля» (KTSSM) калібру 400 міліметрів, яку називають «вбивцею артилерії великої дальності».

При цьому, якщо нинішня система KTSSM «працює» на стаціонарній платформі, нова ракета, як передбачається, буде встановлена на мобільну пускову установку, що дозволить підвищити її маневреність і живучість.

Крім того, дальність стрільби оновленої KTSSM планується збільшити до 300 км із сьогоднішніх 180 км.

Читайте також: Південна Корея запровадила проти КНДР санкції за крадіжку криптовалюти для ракетно-ядерної програми

Ракетні й артилерійські загрози Півночі привернули підвищену увагу після того, як на нещодавньому військовому параді в Пхеньяні КНДР продемонструвала низку ракетно-артилерійських систем, здатних вражати територію Південної Кореї.

Серед них, зокрема, «надвеликі» реактивні системи залпового вогню та самохідні гаубиці калібру 152 мм, а також ракета КН-23, створена за зразком російської балістичної ракети «Іскандер».

Як повідомлялося, 8 лютого Північна Корея провела у Пхеньяні нічний парад, щоб відзначити 75-ту річницю заснування своєї армії, на якому продемонструвала більше міжконтинентальних балістичних ракет, ніж будь-коли раніше, натякнувши на завершення розробки нової зброї на твердому паливі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-