Південна Корея запровадила проти КНДР санкції за крадіжку криптовалюти для ракетно-ядерної програми

Південна Корея запровадила проти КНДР санкції за крадіжку криптовалюти для ракетно-ядерної програми

Укрінформ
Південна Корея вперше запровадила проти КНДР санкції за кіберзлочини, пов’язані з крадіжками криптовалюти для фінансування ядерної та ракетної програм Північної Кореї.

Про це повідомляє видання Korea Herald, передає Укрінформ.

Під санкційні обмеження Сеула потрапили чотири північнокорейські комп’ютерні програмісти та сім організацій, пов’язаних із головним розвідувальним управлінням Міноборони КНДР, фінансові операції з якими відтепер заборонені й вважаються Південною Кореєю незаконними.

Серед них, зокрема, Пак Джін Хьок і Lazarus Group, які, за даними американських фахівців, несуть відповідальність за атаку програм-вимагачів WannaCry у 2017 році та березневу атаку минулого року на блокчейн-мережу Ronin і крадіжку з останньої близько $615 мільйонів.

Читайте також: КНДР шукає до пів тисячі осіб для відправки на окуповані росією території України — ЗМІ

За підрахунками американської сторони, крадіжки криптовалюти відіграють вирішальну роль у реалізації ракетно-ядерної програми КНДР і забезпечують до 30% її фінансування.

Встановлені подробиці проведення північнокорейськими хакерами кібератак не повідомляється з міркувань безпеки, щоб не розкривати урядових методів розслідування.

Читайте також: Північна Корея на військовому параді продемонструвала рекордну кількість ракет

Як повідомляв Укрінформ, експерти ООН підрахували, що хакери, контрольовані спецслужбами Північної Кореї, минулого року викрали криптовалюти на $1 мільярд, що стало рекордною сумою за всю історію спостережень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-