КНДР шукає до пів тисячі осіб для відправки на окуповані росією території України — ЗМІ

КНДР шукає до пів тисячі осіб для відправки на окуповані росією території України — ЗМІ

Укрінформ
Влада КНДР нещодавно наказала північнокорейським торговим компаніям у росії відібрати персонал для відправки в окуповані росією східні частини України для участі у “відбудові”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NK Daily.

З огляду на те, що всі торгові компанії, які отримали наказ, пов’язані з військовими або службами громадської безпеки, Північна Корея, схоже, має намір відправити солдатів або поліцейських, а не цивільних осіб, на окуповані росією території на сході України.

Можливо, уряд КНДР вирішив це зробити, тому що солдатів і співробітників громадської безпеки легше контролювати, ніж цивільних.

Читайте також: КНДР заперечує постачання зброї в рф, навіть після доказів США

Особовий склад, який відбирають для відправки в Україну — молоді люди віком від 19 до 27 років, більшість з них одружені, але залишили свої сім'ї в Північній Кореї.

За словами співрозмовника, загалом може йтися про близько 300-500 людей.

Враховуючи, що компаніям наприкінці січня дали близько 10 днів на завершення відбору, Північна Корея, ймовірно, відправить свій персонал в Україну в середині лютого або березні.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР заперечує будь-які постачання зброї до росії і попереджає Сполучені Штати Америки про «небажані результати», якщо Вашингтон продовжуватиме заявляти про такі поставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-