Амстердам планує заборонити куріння канабісу в кварталі червоних ліхтарів

Амстердам планує заборонити куріння канабісу в кварталі червоних ліхтарів

Укрінформ
В Амстердамі незабаром куріння канабісу на вулиці в кварталі червоних ліхтарів стане незаконним.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

“Незабаром куріння канабісу на вулиці в кварталі червоних ліхтарів Амстердама стане незаконним згідно з новими правилами, які оприлюднила міська влада”, - йдеться у повідомленні.

Зміни набудуть чинності з середини травня та мають на меті покращити умови життя для місцевих мешканців, які протягом тривалого часу скаржилися на запах у місті та велику кількість туристів, які курять канабіс у кварталі червоних ліхтарів.

Секс-працівники також повинні будуть закривати свої заклади о 3:00.

Ресторани та бари повинні будуть закриватися о 2:00 по п’ятницях і суботах, а відвідувачі та туристи не допускатимуться в старий район міста після 1:00.

Читайте також: У Новій Зеландії вилучили партію наркотиків вартістю $316 мільйонів

Наразі продаж алкоголю у магазинах, винних магазинах і кафе в районі червоних ліхтарів є незаконним з четверга по неділю після 16:00. Тепер міська рада проситиме продавців повністю прибрати алкоголь з вітрин на цей час або приховати його з поля зору.

Столиця Нідерландів добре відома своїми кафе з канабісом і приваблює мільйони туристів на рік. Але місцеві жителі скаржилися, що також ці заклади приваблюють торговців важкими наркотиками, які нелегально намагаються продати туристам важкі заборонені наркотики. 

Зловживання наркотиками та алкоголем підвищує рівень злочинності в місті.

Згідно з чинним законодавством Нідерландів, зберігання, виробництво або торгівля наркотиками є кримінальним злочином. 

Як повідомлялося, влада Амстердама хоче перенести квартал червоних ліхтарів, у якому надають секс-послуги, з центру міста в іншу його частину. Так хочуть боротися з великою кількістю туристів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-