У М'янмі за сприяння росії відкрився інформаційний центр із атомних технологій

У М'янмі за сприяння росії відкрився інформаційний центр із атомних технологій

Укрінформ
У найбільшому місті М'янми Янгоні за сприяння росії відкрився перший в історії країни інформаційний центр із атомних технологій.

Про це повідомляє японська Japan Broadcasting Corporation (NHK), передає Укрінформ.

Церемонія відкриття центру відбулась у понеділок. На заході були присутні старший генерал Мін Аун Хлайн та генеральний директор росатома Олексій Лихачов.

Центр створено на основі меморандуму про взаєморозуміння, який було підписано минулого року на Східному економічному форумі у Владивостоці. Влада М'янми повідомила, що установа використовуватиметься "з освітньою метою" для поглиблення розуміння атомної енергетики.

Як повідомлялося, 6 лютого Президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу Служби безпеки та ввів у дію рішення РНБО про запровадження економічних санкцій щодо російської корпорації «росатом» та 199 компаній, що входять у її структуру. Зеленський також закликав країни Європейського Союзу запровадити санкції проти росатома.

Читайте також: Тіньовий уряд М’янми зібрав $100 мільйонів на боротьбу з хунтою – Bloomberg

У лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі, проте стикнулися з жорстким опором у значних частинах країни, де за активної підтримки місцевого населення розгорнувся широкий партизанський фронт. У боях із групами опору війські М’янми широко використовують авіацію і важке озброєння. За різними даними, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

Фото: MNA/TTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-