Тіньовий уряд М’янми зібрав $100 мільйонів на боротьбу з хунтою – Bloomberg

Тіньовий уряд М’янми зібрав $100 мільйонів на боротьбу з хунтою – Bloomberg

Укрінформ
Тіньовий уряд національної єдності М’янми зібрав понад $100 мільйонів для фінансування своїх зусиль із захисту демократії та усунення від влади в країні військової хунти.

Про це з посиланням на представників тіньового уряду повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Близько 45% коштів отримано від продажу так званих спеціальних казначейських облігацій Весняної революції, за якими відсотки не нараховуються, а повернення запозичених коштів відбудеться лише після відновлення в країні демократичного уряду.

Частину коштів зібрано через аукціон із продажу військових об’єктів, якими наразі розпоряджається м’янмська армія. Хоча покупці не матимуть негайного доступу до придбаної на аукціоні нерухомості, уряд національної єдності обіцяє передати її новим власникам після відсторонення хунти від влади. Серед іншого, на аукціоні продали і два особняки, які належать главі хунти Мін Аунг Хлаїнгу.

Читайте також: Колишню лідерку М'янми засудили ще до семи років ув'язнення

Тіньовий уряд також зібрав $1,43 мільйона податків у підконтрольних йому 38 із 330 селищ М’янми, де влада належить повстанцям, і планує до кінця лютого з використанням блокчейн-технологій створити «Весняний банк розвитку», аби мати можливість приймати внески на боротьбу за демократію як у вигляді грошових переказів, так і криптовалюти.

Ще $6 мільйонів уряду національної єдності, за словами його представників, перерахувала «невідома особа, яка поділяє його цілі боротьби за демократію».

Зібрані кошти противники військової хунти планують використати для того, щоб орієнтовно за рік досягти «позитивних результатів у боротьбі за демократію».

Тіньовий уряд національної єдності М’янми створили союзники демократично обраної лідерки країни, нобелівської лауреатки Аун Сан Су Чжі, заарештованої хунтою і засудженої до 33-річного ув’язнення за звинуваченнями в низці злочинів, включаючи корупцію та підбурювання інакомислення проти військових.

Читайте також: У М’янмі військові стратили чотирьох активістів

Як повідомлялося, в лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі, проте зіткнулися з жорстким опором у значних частинах країни, де за активної підтримки місцевого населення розгорнувся широкий партизанський фронт. У боях із групами опору війські М’янми широко використовують авіацію і важке озброєння, через що, за різними даними, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-