У М’янмі військові стратили чотирьох активістів

У М’янмі військові стратили чотирьох активістів

Укрінформ
Військова хунта М’янми стратила чотирьох громадських активістів, які боролися за демократичний розвиток країни.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Зазначається, що четверо активістів, серед яких і колишній член парламенту М’янми Фйо Зея Тоу, були засуджені до страти під час судових процесів, що проходили в закритому режимі. Всіх чотирьох було звинувачено у підготовці та вчиненні терористичних актів.

Читайте також: США, Британія та Канада ввели нові санкції проти М'янми

Державне інформаційне агентство М'янми Global News Light повідомило, що чотирьох чоловіків стратили, тому що вони "давали вказівки та вчиняли змови для проведення жорстоких і нелюдських терористичних актів". При цьому інформації про те, коли і як було страчено засуджених, надано не було.

Спеціальний доповідач ООН з прав людини у М’янмі Том Ендрюс висловив обурення новиною про страту активістів, наголосивши, що ці дії військової хунти мають стати поворотним пунктом для міжнародної спільноти.

Читайте також: ООН заявляє про 1500 загиблих під час сутичок із хунтою у М'янмі

За даними ООН, ці страти стали першими у М’янмі з 1988 року. Попередні страти в цій країні відбувалися через повішення.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого 2021 року військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони заявили про маніпуляції влади під час парламентських виборів у листопаді 2020 року, заарештувавши президента М'янми Він М'їна та очільницю МЗС Аун Сан Су Чжі, яка була фактичним лідером країни.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-