США, Британія та Канада ввели нові санкції проти М'янми

США, Британія та Канада ввели нові санкції проти М'янми

Укрінформ
Сполучені Штати, Велика Британія та Канада запровадили нові санкції проти чиновників М'янми через рік після того, як військові захопили владу в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Спільні заходи трьох країн, які вже запровадили санкції проти головнокомандувача Мін Аунг Хлайн та інших членів хунти, тепер спрямовані проти судових чиновників, причетних до переслідування усунутої від влади Нобелівської лауреатки та фактичного лідера країни на момент перевороту Аун Сан Су Чжі.

Вашингтон також запровадив санкції проти управління, відповідального за закупівлю зброї для хунти з-за кордону, імовірного торговця зброєю та компанії, яка нібито надає фінансову підтримку хунті.

Державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що скоординовані між країнами дії продемонстрували міжнародну підтримку народу М'янми та надалі "сприятимуть притягненню до відповідальності за державний переворот та насильство, вчинене режимом", маючи на увазі майже 1500 вбитих та 10 000 затриманих військовими з моменту перевороту.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого 2021 року військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони заявляли про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: У М’янмі хунта звинуватила екслідерку країни у фальсифікації виборів

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-