Колишню лідерку М'янми засудили ще до семи років ув'язнення

Колишню лідерку М'янми засудили ще до семи років ув'язнення

Укрінформ
У М'янмі колишню лідерку країни Аун Сан Су Чжі, зміщену з посади внаслідок військового перевороту, засудили ще до семи років ув'язнення, визнавши її винною у корупції.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

Зазначається, що суд визнав її винною за п'ятьма пунктами обвинувачення.

Це була остання в низці справ, порушених проти 77-річної Аун Сан Су Чжі після того, як її законно обраний уряд був повалений армією на початку минулого року.

Таким чином, вона може провести за ґратами загалом 33 роки.

Прихильники Аун Сан Су Чжі та незалежні аналітики заявляють, що висунуті проти неї звинувачення є спробою легітимізувати захоплення влади військовими та усунути її з політики перед виборами, запланованими на 2023 рік.

Читайте також: У М’янмі військові гелікоптери обстріляли школу, загинули щонайменше 11 дітей

Як повідомлялося, 1 лютого 2021 року військові в М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави і оголосили надзвичайний стан. Вони обгрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент Він М'їн були заарештовані.

Арешт лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі викликав масові протести та сутички із силовиками, внаслідок яких загинули майже 1500 цивільних.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-