У М’янмі військові гелікоптери обстріляли школу, загинули щонайменше 11 дітей

У М’янмі військові гелікоптери обстріляли школу, загинули щонайменше 11 дітей

Укрінформ
Щонайменше 11 дітей загинули, ще 15 вважаються зниклими безвісти після того, як армійські вертольоти обстріляли школу на півночі М'янми, заявили в ЮНІСЕФ.

Про це передає Укрінформ з посиланням на ВВС.

Повідомляється, що минулої п'ятниці бойові вертольоти армії М’янми відкрили вогонь по храмовій школі в регіоні Сагаїнг, оплоті повстанців. Військовий уряд М'янми заявив, що це був напад на повстанців, які, як вони стверджували, переховувалися в школі в селі Лет Єт Кон.

ЮНІСЕФ заявило, що діти загинули під «невибірковим вогнем» під час авіаудару.

«Хоча додаткові деталі ще перевіряються, ЮНІСЕФ висловлює співчуття батькам і родинам, які втратили своїх дітей. Школи мають бути безпечними. На дітей ніколи не можна нападати», — йдеться в заяві організації.

У лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі. За даними Асоціації допомоги політичним в'язням М’янми, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

Читайте також: росіяни перетворили на руїни найстарішу школу Маріуполя

Масштаби боїв у М’янмі цього року свідчать про громадянську війну, кажуть оглядачі. Уряд стикається з жорстким опором у значних частинах країни, де діє активний партизанський фронт, відомий як Сили народної оборони.

За даними ВВС, уряд М’янми використовує повітряні атаки в районах опору, де його війська борються проти повстанських груп, яких підтримує місцеве населення.

Як повідомляв Укрінформ, у липні в М’янмі стратили чотирьох громадських активістів, які боролися за демократичний розвиток країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-