Поляки назвали російську агресію найважливішою подією минулого року

Поляки назвали російську агресію найважливішою подією минулого року

Опитування
Укрінформ
російську агресію проти України більшість поляків назвали найважливішою подією минулого року як на міжнародному, так і на національному рівнях.

Про це йдеться в опитуванні Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеному в січні, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

Як зазначається, війну росії проти України на національному рівні найважливішою подією 2022 року назвали 37,5% респондентів. У цьому контексті громадяни Польщі називали як саму агресію, так і всі події, пов’язані з цим – надання гуманітарної та військової допомоги Україні тощо. Водночас прийом у Польщі українців, які рятувалися від війни, назвали найважливішою подією 11,2%.

Близько 50% респондентів найважливішими подіями року в Польщі назвали або російську війну проти України, або її наслідки для країни. Серед подій року поляки називали також зростання цін (3,7%), пандемію коронавірусу (3,4%) та питання енергетики – завершення будівництва Північного газопроводу, рішення про будівництво в Польщі АЕС, введення в дію терміналу в Гданську для скрапленого газу (2,2%).

Читайте також: Уряд Польщі: рф намагається зменшити підтримку України у нашому суспільстві

Водночас 30,6% опитаних не змогли назвати найважливішу подію 2022 року в Польщі.

Між тим на міжнародному рівні 64,9% опитаних найважливішою подією року назвали війну рф проти України, а 6,9% вказали на солідарну позицію більшості країн світу щодо надання Україні військової, фінансової і гуманітарної допомоги. 71,8% поляків найважливішою подією минулого року назвали російську агресію в Україні і пов’язані з цим інші події. Серед інших найважливіших подій року у світі називалися пандемія СOVID-19 (4,1%), міжнародна енергетична криза (1,4%). Водночас 17,8% не змогли назвати жодну найважливішу міжнародну подію року.

Опитування було проведено 9-22 січня комбінованими методами серед 1028 дорослих поляків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-