Декілька десятків рятувальників для Туреччини не послаблять можливості України - МЗС

Декілька десятків рятувальників для Туреччини не послаблять можливості України - МЗС

Укрінформ
Міністерство зовнішніх справ України мало консультації з Міністерством внутрішніх справ щодо рятувальників для допомоги Туреччини після землетрусу.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ми мали консультації з Міністерством внутрішніх справ з цього приводу. Ми ніколи нічого не робимо такого, щоб шкодило інтересам України. Тому така кількість – декілька десятків – українських рятувальників зможе допомогти Туреччині – нашому сусіду, нашому другу, – не підваживши можливості рятувальних служб в Україні», - сказав він.

Кулеба додав, що, станом на тепер, МЗС отримало трохи більше 20 звернень від громадян України, які не можуть вийти на звʼязок зі своїми родичами, і відомство шукає виходи на них по своїх каналах.

Читайте також: У порту Туреччини після землетрусу виникла пожежа

Також глава МЗС відзначив, що вони не мають інформації щодо постраждалих, але поки розбираються завали, інформація буде оновлюватися.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: о 4:17 в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш стався землетрус магнітудою 7,7 та о 13:24 в районі Ельбістан тієї ж провінції стався ще один землетрус магнітудою 7,6 за шкалою Ріхтера.

За останніми оновленими даними, оприлюдненими віцепрезидентом Туреччини Фуатом Октаєм, кількість загиблих досягла 1541 людини, поранених - 9733, кількість пошкоджених будівель - 3471.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-