США відправляють емісара до Італії, Ватикану й Польщі говорити про Україну

США відправляють емісара до Італії, Ватикану й Польщі говорити про Україну

Укрінформ
Помічниця держсекретаря США в питаннях Європи та Євразії, яка відповідає в Держдепі за український напрям, доктор Карен Донфрід відвідає Італію, Ватикан і Польщу для переговорів з питань трансатлантичної безпеки й підтримки України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США в понеділок, передає Укрінформ.

Візит високопоставленої представниці США триватиме до 3 лютого та має на меті «підкреслити відданість Сполучених Штатів європейським союзникам і партнерам, демократії й трансатлантичній безпеці, а також постійній підтримці України».

При цьому зазначається, що в Італії Карен Донфрід проведе зустрічі з високопоставленими представниками державної влади, громадянським суспільством, «щоб обговорити трансатлантичні питання та нашу спільну відданість Україні». Вона відвідає Рим і Неаполь, поспілкується з командуванням Шостого флоту ВМС США.

У Ватикані представниця Держдепартаменту проведе зустріч з архієпископом Полом Галлагером, чия посада є еквівалентною міністру закордонних справ Святого Престолу.

У Варшаві помічниця держсекретаря США 2 лютого візьме участь в американсько-польському стратегічному діалозі, організованому МЗС Польщі. «Діалог посилить нашу двосторонню безпеку та співпрацю у цивільній ядерній сфері, що ґрунтується на спільній відданості демократичним цінностям», - зазначається в повідомленні.

Крім того, Донфрід зустрінеться із представниками польської влади, щоб «підтвердити взаємодію з Польщею та обговорити спільну відданість підтримці України».

Читайте також: Мінфін США запровадив нові санкції проти росії

Як повідомлялося, минулого тижня Сполучені Штати закликали країни в усьому світі активізуватися на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-