Штати закликали країни в усьому світі активізуватися на підтримку України

Штати закликали країни в усьому світі активізуватися на підтримку України

Укрінформ
Сполучені Штати хотіли б побачити збільшення зусиль серед країн в усьому світі щодо поставок в Україну оборонної допомоги, у тому числі танків для ЗСУ.

Про це сказав у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хотіли б, щоб країни в усьому світі активізувалися, а в деяких випадках продовжили активно надавати українським партнерам те, що їм потрібно», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Президент: Дискусії про танки потрібно завершувати рішеннями

Він уточнив, що в окремих випадках йдеться про поповнення ЗСУ озброєнням, яке українці вже мають у своєму арсеналі. А в деяких випадках, за його словами, йдеться про перспективи забезпечення українських сил новими озброєннями.

Водночас Прайс підкреслив, що США не вказують союзникам і партнерам, що хто зобов’язаний надати Україні. 

«Це суверенне рішення кожної суверенної держави»,- підкреслив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за «проривне рішення про танки»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок німецькі медіа написали про готовність канцлера ФРН Олафа Шольца поставити в Україну бойові танки. Офіційне рішення поки що не оголошено.

Водночас, у вівторок в Вашингтоні підтвердили, що Сполучені Штати розглядають можливість постачання основних бойових танків Abrams M1 для Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-