Останні економічні показники Китаю вселяють оптимізм щодо зростання економіки країни – посольство

Останні економічні показники Китаю вселяють оптимізм щодо зростання економіки країни – посольство

Укрінформ
Нинішні економічні показники Китаю, зокрема, відчутне зростання обсягів перевезень та надходжень від туризму, упродовж семи днів відзначення Свята Весни, Китайського Нового року за місячним календарем, вселяють оптимізм стосовно темпів розвитку китайської економіки в цьому році.

Про це Укрінформу повідомили в Посольстві Китаю в Україні.

За даними уряду КНР, упродовж святкових вихідних із 21 по 27 січня в країні здійснено 226 млн. пасажирських поїздок, із яких 50,2 млн залізничним транспортом, 162 млн – автомобільним, 9 млн – повітряним і близько 5 млн – водним транспортом.

Китайськими залізницями перевезено близько 58,4 млн тонн вантажів.

Доходи від внутрішнього туризму склали понад $55,4 млрд., а виїзний туризм збільшився вдвічі, у порівнянні з минулим роком.

Зростання продемонстрував і сектор експрес-доставки – в період свят доставлено понад 330 млн. посилок, що на 10% та 255% більше в порівнянні з аналогічними святковими періодами 2022 року та допандемійного 2019 року відповідно.

Читайте також: Китай відновлює видачу звичайних віз громадянам Японії

Відбулося зростання на понад 53%, порівняно з минулим роком, кількості замовлень на доставку їжі, а в великих містах відмічено споживчий бум у закладах громадського харчування. У Шанхаї, наприклад, відвідуваність ресторанів зросла на майже 200% у порівнянні з тим самим періодом попереднього року.

Касові збори під час новорічного кінопрокату перевищили $980 млн.

«Останні три роки епідемії коронавірусу негативно вплинули на китайську економіку. Минулого року зростання ВВП Китаю склало лише 3%. Проте економічні показники країни за 7 днів новорічних вихідних, які вважаються барометром економічного розвитку на весь рік, дозволяють сподіватись на швидке відновлення темпів економічного розвитку Китаю цього року», - зазначили в Посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр уряду КНР Лю Хе під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив, що Китай пройшов пікову фазу захворюваності на COVID-19 і китайське суспільство вже повернулося до нормального життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-