російський мільярдер подав апеляцію на рішення суду, що дозволив сквотерам жити у його будинку в Амстердамі

російський мільярдер подав апеляцію на рішення суду, що дозволив сквотерам жити у його будинку в Амстердамі

Укрінформ
Підсанкційний російський мільярдер Аркадій Волож подав апеляцію на рішення суду Амстердама, який дозволив сквотерам залишитися у його будинку, який вони раніше зайняли.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомила нідерландська адвокатка, експертка з санкцій проти росії Хелен Овер де Лінден.

“Справа щодо сквотерів ще триває. Волож подав апеляцію. І його позиція та сама: що це його власність і він має на неї право, і що він хоче її відремонтувати, можливо здавати в оренду, що він господар. Він не розуміє, що після заморожування вже все не так, він не може все сам вирішувати. Він повинен просити дозволу у держави, а він цього не робить і зараз в апеляції він показує, що продовжує не питати дозволів. Він просто думає що він має на все право”, - сказала вона.

Читайте також: Суд дозволив сквотерам лишитися у будинку підсанкційного мільярдера рф - адвокат

Адвокатка додала, що, на її думку, рішення апеляції може бути в квітні, травні. Але не виключає, що розгляд може тривати і довше.

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд дозволив сквотерам, які 31 жовтня 2022 року зайняли будинок підсанкційного російського мільярдера, колишнього гендиректора «Яндекса», Аркадія Воложа, залишитися у будинку.

Читайте також: Російський мільярдер приховав будинок в Амстердамі, але його знайшли сквотери

Нідерландський суд визначив, що хоча російський мільярдер є власником будинку, наразі йому через санкції ЄС заборонено робити в будинку ремонт, здавати приміщення в оренду тощо.

За нідерландськими законами, нерухомість не повинна стояти порожньою понад пів року. Такі заходи в країні вжили через дефіцит житла. Адвокат Воложа пояснював, що в будівлі триває ремонт, і це дає змогу залишити її без мешканців тривалий час.

Читайте також: Рішення суду щодо сквотерів та будинку ексдиректора Яндекса планують оголосити за тиждень

Сквотинг – самовільне зайняття покинутої або незайнятої ділянки землі чи будівлі, як правило, житлової, якою сквотер не володіє, не орендує та не має законного дозволу на її використання. За оцінками Організації Об’єднаних Націй у 2003 році в усьому світі налічується близько мільярда сквотерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-