Штати попередили Китай про наслідки, якщо він допомагатиме росії – Білий дім

Штати попередили Китай про наслідки, якщо він допомагатиме росії – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США уважно стежить за можливістю поставок з боку Китаю в росію засобів, що можуть допомогти їй у веденні бойових дій, та чітко роз’яснила владі в Пекіні можливі наслідки.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Білому домі речниця адміністрації Байдена Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми відстежуємо ситуацію й висловлюємо дуже чітку позицію китайському уряду», - зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: США вважають, що китайські компанії продавали рф бронежилети і каски для війни в Україні – CNN

Вона зазначила, що мають місце дипломатичні й приватні комунікації з китайською стороною. Причому, за її словами, США чітко роз’яснюють Китаю наслідки, які можуть виникнути за підтримку російської війни проти України.

Водночас, представниця Білого дому вкотре підтвердила позицію Вашингтона, що «США продовжать підтримувати Україну й український народ стільки, скільки знадобиться».

Читайте також: У Китаї покладають великі надії на візит держсекретаря США Блінкена

Як повідомлялося, напередодні з’явилася інформація у ЗМІ, що уряд США отримав докази про можливі продажі китайськими компаніями нелетального військового обладнання росії для його застосування у війні в Україні. За даними джерел, зокрема, росії були продані бронежилети й каски.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-