У Фінляндії вважають, що у переговорах з Туреччиною про вступ до НАТО потрібен тайм-аут

У Фінляндії вважають, що у переговорах з Туреччиною про вступ до НАТО потрібен тайм-аут

Укрінформ
Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто заявив, що у переговорах Фінляндії й Швеції з Туреччиною щодо вступу до НАТО необхідний тайм-аут на кілька тижнів.

Про це він сказав у інтервʼю Reuters, передає Укрінформ. 

«Потрібен тайм-аут, перш ніж ми повернемося до тристоронніх переговорів і побачимо, де ми опинилися. Поки все не вляжеться після нинішньої ситуації, не слід робити висновків… Думаю, буде перерва на кілька тижнів», - сказав Гаавісто.

Він зазначив, що у понеділок розмовляв із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

«Звичайно, вони відчувають тиск на тлі виборів, що мають бути у середині травня, і через це дискусія в Туреччині зі зрозумілих причин загострилася у багатьох відношеннях», - зауважив Гаавісто.

У контексті того, що Фінляндія та Швеція неодноразово заявляли, що планують приєднатися до Альянсу одночасно, фінський міністр заявив, що не бачить причин розглядати питання про те, чи можуть країни діяти поодинці.

Як повідомлялося, Фінляндія та Швеція 18 травня 2022 року офіційно подали заявку на вступ до НАТО.

Читайте також: Штати наполягають, що Фінляндія і Швеція готові до членства в НАТО

Наразі 28 із 30 країн-членів НАТО ратифікували приєднання Фінляндії і Швеції до блоку. Ратифікація Туреччиною та Угорщиною все ще очікується.

У Стокгольмі напередодні відбулася акція протесту Робочої партії Курдистану (РПК), яку уряд Ердогана називає терористами. 

В Анкарі звинуватили Швецію в пропаганді антитурецької діяльності, а президент Ердоган заявив, що його країна не підтримає заявку Швеції на вступ до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-